Inlägg av Tony Moore lör 21 dec 2019, 19:11

Inlägg av Jokerman ons 25 dec 2019, 14:19

Så sänds junior-VM i tv
Torsdag 26 december

14.45: Tjeckien-Ryssland (SVT1/SVT Play).

15.00: Schweiz-Kazakstan (Viasat).

19.00: Sverige–Finland (Matchen sänds på TV6 samt att den går att följa på Viaplay).

14.45: Tyskland–Kanada (SVT1/Play).

15.00: Kazakstan–Sverige (Matchen sänds på TV6 samt att den går att följa på Viaplay).

Torsdag 2 januari

Kvartsfinaler kl. 12.15, kl. 14.45, kl. 17.15 och kl. 19.45. (SVT sänder Sveriges kvartsfinal om laget tar sig dit).

Lördag 4 januari

Semifinaler kl. 14.45 och 18.45. (Viasat sänder Sveriges semifinal om laget tar sig dit).

Söndag 5 januari

Bronsmatch kl. 14.45 och final kl. 18.45. (SVT har förstaval på match).

U20-VM 2020 26 dec--5 jan A98de510
Svenska supersviten intakt efter läckra ”Zorromålet”

FREDAG 27 DECEMBER 2019

Ett läckert ”Zorromål”, och ett mål i förlängningen av en supertalang. Det var vad som krävdes för att den svenska supersviten skulle förlängas med ytterligare en match.

Juniorkronorna vann annandagens JVM-premiär mot Finland med 3–2 efter förlängning.

Juniorkronornas 19-årige forward Nils Höglander fick publiken i Werk arena i tjeckiska Trinec att först tystna, och sedan jubla högt när de fick se målreprisen på jumbotronen.

Det var som om det var först när de såg reprisen som de insåg att det faktiskt hade hänt.

Höglanders ”Zorromål” i inledningen av den andra perioden, som innebar 1–1, var guldkanten på annandagens JVM-premiär mellan Sverige och Finland.

– Jag har ju gjort det förr så jag vet att jag kan göra det. Därför var det bara att testa igen, säger Nils Höglander med ett leende i ansiktet.

– Och extra kul så klart när det gav utdelning.

Länge såg det dock ut som om det målet skulle bli det enda svenska målet i matchen, och att Finland skulle lämna isen som segrare.

Men i den tredje perioden gjorde Samuel Fagemo kedjekompisen Höglander sällskap i målprotokollet.

Därmed fixade Fagemo till en förlängning. I den klev Juniorkronornas yngling fram. 17-årige Alexander Holtz gjorde segermålet med mindre än fem sekunder kvar.

– Det här visar att vi är ett starkt lag som kan vända matcher, säger Nils Höglander.

Med sitt mål förlängde Holtz den svenska segersviten i junior-VM:s gruppspel med ytterligare en match. Sverige har nu vunnit 49 matcher i rad. Senast Juniorkronorna förlorade en gruppspelsmatch var på nyårsafton 2006.

Som helhet var annandagens JVM-premiär mellan de två grannländerna en underhållande match.

I den första perioden spelade Juniorkronorna riktigt bra, och bet sig under långa stunder fast i den finländska zonen.

Där skapade de ett flertal bra målchanser, men det där med att få in pucken i mål var ett problem.

Till viss del för att vissa avslut inte höll tillräckligt hög klass, men också beroende på att Finlands målvakt Justus Annunen storspelade.

Även Juniorkronornas målvakt Hugo Alnefelt var riktigt bra. Men när Finland med drygt fem minuter kvar av första perioden fick chansen i powerplay fick Alnefelt kapitulera. Patrik Pustola gjorde periodens enda mål när pucken gick via hans skridsko in i mål.

Om Pustolas mål var en aning turligt, var som sagt matchens andra mål en delikatess.

Andra perioden var bara en minut och fem sekunder gammal när Rögles Nils Höglander bjöd publiken på show. Höglander plockade upp pucken på klubbladet bakom vänstra stolpen, och åkte runt det finländska målet och lade in den vid den andra stolpen.

Därmed var 1–1 ett faktum.

Matchen mot Finland var Nils Höglanders JVM-debut. För ett år sedan var han den sista spelaren som fick lämna truppen, men tonåringen visade inga nerver i sin debutmatch.

Något som hans mål understryker.

Det här var inte första gången som Nils Höglander gjorde ett ”Zorromål”. Bland annat gjorde han ett i höstas på bortaplan mot Djurgården i SHL. Målet blev snabbt en snackis på sociala medier, men Nils Höglander skrattar mest åt frågan om han har insett att han redan skapat en Youtube-klassiker.

– Det viktigaste är att vi vann. Det är det som jag tar med mig från den här matchen.

Den svenska segern satt dock långt inne.

För efter Höglanders mål var det Finland som på nytt tog ledningen när Kristian Tanus i den andra periodens 14:e minut gjorde 2–1-målet.

Länge såg det ut som om det skulle bli matchens sista mål, men med fem minuter kvar av ordinarie tid kom den svenska kvitteringen.

Samuel Fagemo gjorde 2–2-målet, assisterad av Nils Höglander. Det blev det sista målet under ordinarie tid.

Förlängningen tre mot tre blev underhållande med massor av målchanser. Med knappt fem sekunder kvar kom avgörandet när Alexander Holtz säkrade den svenska segern.

På lördag möter Juniorkronorna Schweiz i den andra gruppspelsmatchen.

Malin Fransson
malin.fransson@dn.se

Sverige–Finland 3–2 efter förlängning (0–1, 1–1, 1–0, 1–0)

Matchbetyg

Betyg: 3. En underhållande match med bra fart, men också med en del slarv och individuella misstag. Med andra ord ungefär som en premiärmatch i JVM brukar vara.

Hyllning

Juniorkronornas materialförvaltare Per-Åke ”Lurken” Bäckman gör sitt 20:e JVM. Spelarna i laget har redan uppvaktat honom, och tackat för allt han gör, men under premiärmatchen fick ”Lurken” också motta hyllningar inne i arenan när han zoomades in på jumbotronen och speakern berättade om hans 20-årsjubileum.

Svenska fans på plats

Trots att julfriandet egentligen pågick som bäst hemma i Sverige var det en hel del svenska fans som fanns på plats för att heja fram Juniorkronorna.
Jokerman
Jokerman

Inlägg av Jokerman sön 29 dec 2019, 16:36

Njuter av att se ryssarna spöa kanadensarna. Ok det var offside på nått av målen men om tänker på alla gångerna kanadensarna kommit undan med sin grisiga hockey mot just ryssarna så är det ingenting att yvas över. Efter slutsignalen uppträder kanadensarna som man kan förvänta sig.

Inlägg av Mange tis 31 dec 2019, 15:40

Någon som vet vart man kan se stats, istid etc över spelare i JVM?

Inlägg av Tony Moore tis 31 dec 2019, 16:12

Mange skrev:Någon som vet vart man kan se stats, istid etc över spelare i JVM?

Inlägg av Jokerman tor 02 jan 2020, 21:19

Hockeysverige.se om Nils Höglander som enligt sveriges radios Per Svartvadet varit Sveriges genomgående bästa spelare så här långt

Inlägg av Tony Moore sön 05 jan 2020, 15:13

En liten puck ang Nils Höglanders tackling på ryssen, i dessa gifs ser man tydligt att Nils håller armen vid kroppen när axeln träffar ryssen i huvudet Alltså inget MP straff för detta enligt mej, inte ens game?
Ryssen fick 2 min Checking to the Head and Neck Area en stund senare.
Tony Moore
Tony Moore

Ort : Luleå

Inlägg av Tony Moore sön 05 jan 2020, 19:21

Grattis Sverige till ett förväntat brons (sett till dagens match), 3e perren dåligt coachat, för defensivt, 5-3 i 1:15 inte bra, speciellt att inte ta timeout med 25 sek. kvar och tek i egen zon med trötta spelare.. Byt ut Montén nu!
Tony Moore
Tony Moore

Ort : Luleå

Inlägg av Tigerman sön 05 jan 2020, 21:41

Och i vanlig ordning favoriseras Canada av domarna när det är dags för final. Uppenbar puck-out gör man washout för, som skulle satt Canada i 3 mot 6 läge, istället åker ryssarna på en billig slashing strax efter... Mad

Inlägg av Tigerman sön 05 jan 2020, 22:43

Blinders88 skrev:Verkar vara korrekt enligt regelboken.

Inlägg av Pajala mån 06 jan 2020, 10:19

Om pucken träffar ett hängande föremål på plan så ska man inte döma puck-out.

Nu visade det sig att kameran var utanför plan/plexiglaset och det borde ha blivit dömt puck-out.

Även Håkan Södergren påpekade detta, domarna gjorde fel helt enkelt.

Fan vilken rolig turnering! Very Happy

Vilka skills spelarna har! Disciplinerade små rackare också. Domarna, som såg riktigt unga ut, gör det riktigt bra. Hatten av för Kanada som har en mentalitet som man bara måste hata/beundra. I spelet framför kassen är de fan i mig svårslagna. Skottäckningar: Hur många ispåsar gick det åt för Kanada i 1:a perioden?

no pain, no gain

Jokerman
Jokerman

Inlägg av Snikne Ville ons 08 jan 2020, 15:49

Snikne Ville skrev:Skall bli jäkligt intressant att kika på Mattias Norlinder, har dålig koll på hur han ser ut på isen.
Fick ju inte så mycket is och därmed blev man ju inte så mycket klokare...till hans försvar var ju konkurrensen mördande på backsidan. Fortfarande intressant och hans förlängning med Modo är väl inte värd pappret om de blir kvar i AS.