Inlägg av Old Brooklyn lör 07 okt 2017, 10:55

Luleå leder serien efter sju spelade matcher. Luleå, Modo och Skellefteå har skapat en liten topptrio. Både Modo och Skaik kan gå om oss eftersom de har en match mindre spelad. Helt ok start i alla fall.

Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

J18 serien 2017/2018 Empty Sv: J18 serien 2017/2018

Inlägg av Old Brooklyn sön 15 okt 2017, 16:37

Extrapoäng på straffar mot Örnsköldsvik HF idag. Borde nog varit tre då vi vann skotten med 46-14. Vi ligger för närvarande tvåa i tabellen.

Inlägg av Old Brooklyn lör 13 jan 2018, 18:19

Tre matcher spelade och tre förluster mot Skellefteå, Arlanda Wings och Nacka. Inte en bra start. Sist i tabellen.

Inlägg av Old Brooklyn sön 14 jan 2018, 13:59

Förlust med 1-5 borta mot Dif. Noll poäng efter fyra matcher. Hoppas verkligen på uppryckning från J18.

Inlägg av Tony Moore sön 21 jan 2018, 15:44

Seger med 8-0 hemma mot Wings/Arlanda och vår lovande 16-åring Noel Gunler nu uppe i 4 mål, härligt!   http://stats.swehockey.se/Game/Events/385234
Glädjande med 379 pers på läktarna.
Efter den urusla starten har vi nu 3 raka segrar och kan förhoppningsvis klättra i tabellen.
Tony Moore
Tony Moore

Ort : Luleå

Inlägg av Tony Moore lör 10 mar 2018, 14:32

Kan tänka att det blir norrderby i 8-delen för LHF..
Tony Moore
Tony Moore

Ort : Luleå

Inlägg av Tony Moore tor 15 mar 2018, 20:12

5-1 till  Stålmannen i slutet av andra perioden..
Tony Moore
Tony Moore

Ort : Luleå

Inlägg av Tony Moore tor 15 mar 2018, 21:10

Seger med 7-3, mycket bra av våra grabbar som slutade 15 pinnar bakom Nacka i serien. Nu till södra förorten och förhoppningsvis vinna även nästa match för avancemang.
Tony Moore
Tony Moore

Ort : Luleå

Inlägg av Old Brooklyn lör 17 mar 2018, 12:22

Match 13.45 i Nacka Ishall. Vi har 1-0 i matcher och det är bäst av tre.

Inlägg av Tony Moore lör 17 mar 2018, 12:49

Tony Moore
Tony Moore

Ort : Luleå

Inlägg av Tony Moore lör 17 mar 2018, 15:44

Torsk 2-6 och 3e avgörande i morgon i Nacka.
Tony Moore
Tony Moore

Ort : Luleå

Inlägg av Old Brooklyn sön 18 mar 2018, 12:16

Vi blir överkörda i Nacka. 45 utvisningsminuter bara i första perioden.

Vi slutade på 47 utvisningsminuter i första perioden.

Inlägg av Ferros sön 18 mar 2018, 12:29

Old Brooklyn skrev:Vi blir överkörda i Nacka. 45 utvisningsminuter bara i första perioden.

Vi slutade faktiskt på hela 89 utvisningsminuter efter första perioden.  affraid

Vi har fem (5!!!) stycken abuse of officals i den första perioden? Såg inte den perioden men man undrar lite vad som har hänt? Har nog aldrig hört om ett lag som åkt på fem stycken abuse i en period. Enbart två av dem kom vid samma tidpunkt, efter slutsignal, de andra tre är utspridda under hela perioden. Killarna verkar inte helt nöjda med domaren.

edit: Kollade vad som hände när Henrik Claesson och Albin Johansson fick 2+20 för abuse och de åkte och klappade händerna mot domaren efter att den första perioden tagit slut. Antagligen för att vi åkte på 10 tvåminutersutvisningar och en femminutersutvisning i den första perioden. Vet inte om jag ens hört om ett lag som fått 10 tvåor på en period tidigare, utan att det varit massa bråk på isen.

Helt sjukt.

Ferros

Antal inlägg : 2354
Join date : 12-01-23

Inlägg av Ferros sön 18 mar 2018, 12:43

Detta blev alltså match penalty för abuse of offical:

Domaren hävdar att han blir armbågstacklad i situationen.

Ferros

Inlägg av KaptenBlodskelett sön 18 mar 2018, 13:17

Ferros skrev:Detta blev alltså match penalty för abuse of offical:

Han lär väl med det domslutet ha väckt intresse hos pamparna i SHL.

Antal inlägg : 2844
Join date : 14-03-08
Ort : Arjeplog

Inlägg av icemask sön 18 mar 2018, 13:25

Domaren med mest abuse bedömningar, läs ni blir inte förvånade över varför det sett ut så i matchen !

icemask
icemask

Antal inlägg : 4113
Join date : 12-05-12

Inlägg av Ferros sön 18 mar 2018, 13:52

17 tvåor blev det tillslut, alltså över halva matchen med en man mindre på banan bara genom tvåorna. Lägg till en femma också så är vi uppe på nästan 40 av 60 minuter med en man mindre på banan.

Torsk blev det, såklart, 10-4 till Nacka efter att de gjort 7 mål i PP. Nacka gjorde även två mål (3-1 och 4-1) i samma 5-mot-3-spel, vi fick alltså inte in en gubbe när de gjorde det första målet.

Senast ändrad av Ferros den sön 18 mar 2018, 13:54, ändrad totalt 2 gånger

Ferros

Inlägg av Old Brooklyn sön 18 mar 2018, 13:53

Travesti!

Inlägg av Tony Moore sön 18 mar 2018, 14:03

139 straffminuter för vårat gäng varav 109 i 1a perioden..
Tony Moore
Tony Moore

Ort : Luleå

Inlägg av Ferros sön 18 mar 2018, 14:49

Nu har Luleå....bett om ursäkt!?

Det är domaren som ska be om ursäkt, inte våra J18-killar. Tycker det är direkt svagt att agera på det här sättet.

Inlägg av icemask sön 18 mar 2018, 16:54

Om man som domare tar 19 utv för abuse på 24 matcher i hockeyettan kan man nog lugnt säga att domaren har kommunikationsproblem med spelarna !
icemask
icemask

Inlägg av Tony Moore sön 18 mar 2018, 16:58

Vore trevligt om någon kunde få en inofficiell pratstund med tränare Micke Lindgren och höra hans version..
Tony Moore
Tony Moore

Ort : Luleå

Inlägg av Puckad sön 18 mar 2018, 17:41

18åriga vinnarskallar är inte alltid balanserade....
Beteendet kan inte försvaras.
Om inte annat så för att det förlorade matchen.

Att sedan domaren förmodligen vart klappkass är en annan sak.
Bra lärpeng inför framtida stordåd.
Puckad
Puckad

Antal inlägg : 11104
Join date : 14-07-10

Inlägg av Dustin sön 18 mar 2018, 20:22

Det är seriöst det sjukaste jag sett. Synd  bara att domarkåren är så brutalt skyddad i Sverige.

Dustin

Antal inlägg : 6875
Join date : 12-02-28

Inlägg av icemask sön 18 mar 2018, 20:59

Määk skrev:Den är domaren ska givetvis aldrig mer döma en hockeymatch. Han har tydligt visat att han inte är psykiskt lämpad som domare och engagerar sig personligt och tar domslut i känslömässig affekt. Han är säkert duktig på något annat.
Precis, som domare med ett gäng tokpeppade 18 åringar på plan så måste man ha lite känsla för när man ska backa av och inte hälla mer bensin på elden genom att bara hävda sin rätt !

Men fingertoppskänsla och självinsikt är väl inget som genomsyrar domarkåren inom ishockeyn !
icemask
icemask

Inlägg av Lajon3 sön 18 mar 2018, 21:22

Krävs nog två för denna typ av dans... knappast bara domarens fel. När det också är j18 så har ledarna en väldigt viktig roll i det hela.
Lajon3
Lajon3

Antal inlägg : 52
Join date : 18-03-12
Ort : I förskingringen

Inlägg av Tony Moore mån 19 mar 2018, 14:51

Tränaren tömde båset  – under matchen: "Var orolig"

ISHOCKEY Luleå Hockeys J18-lag drog på sig 139 utvisningsminuter i matchen mot Nacka. Nu berättar tränaren om kaosmatchen.
Det var så pass upprörda känslor i slutet av den första perioden att Luleåtränaren Michael Lindgren valde att tömma avbytarbåset och skicka ut sina spelare till omklädningsrummet.

Luleåspelarna var kritiska till huvuddomaren och matchen höll på att spåra ur.
– Det var svårkontrollerat och jag var orolig att fler killar skulle yttra sig, så jag skickade dem till omklädningsrummet för att lugna ner sig. Jag hade bara kvar fyra killar på isen, men ändå lyckades två av dem dra på sig 65 utvisningsminuter, berättar Lindgren.

Vad låg bakom detta?
– Det gick oerhört fort. Vi tog ledningen i boxplay och fick en drömstart, men sen rinner det oss ur händerna under en kort period. Det var ett omdiskuterat mål och några utvisningar som var tveksamma som triggade igång det. Jag måste få se matchen igen, det var så mycket att ta in på kort tid, säger Lindgren och fortsätter:
– Vi är självklart inte nöjda. Man måste kunna hålla sig lugn.

Varför klarar ni inte av det?
– Det är den viktigaste matchen på året och det är unga killar. De är övertaggade. Man måste klara av det, speciellt en sån här viktigt match, men det gjorde vi inte i dag. Det är trist med ett sånt här beteende.
Utvisningarna fortsatte i andra perioden, vad hände?
– Utvisningarna kom i stort sett i varje byte i andra perioden, vi blev tagna för allt. Men vi gjorde inget fult mot Nacka eller spelade oschysst på något sätt. Vi åkte för tripping, slashing och snack.

Vad sa du till killarna efteråt?
– Det blev inte så mycket sagt. Jag ska prata med killarna när vi har vår avslutning.
Tony Moore
Tony Moore

Ort : Luleå

Inlägg av Tigerman mån 19 mar 2018, 15:17

Och börjar man ens nysa om att det är domarens fel att det urartar så har man inte fattat vad det är som gäller i den åldern när det handlar om uppfostran. Nej, hut och hyfs ska de veta, ungj-vlarna!  Twisted Evil

EDIT: Domaren uttalar sig i NSD att det var betydligt lugnare efter den första perioden. Så det funkade väl rent uppförandemässigt att ta ut dem i omklädningen innan perioden var klar, men då var förstås matchen redan körd. Det man kanske borde haft i bakhuvudet som tränare inför match är dock att detta verkar vara en ganska glad herre i att ta för Abuse of Officials, hade man haft koll på det kanske man hade kunnat få stopp på raset redan efter den första. http://www.hockeysverige.se/mikael-mjornberg/2015/03/05/odisciplinerade-spelare-eller-overkansliga-domare/

Tigerman

Antal inlägg : 3431
Ort : Luleå

Inlägg av icemask mån 19 mar 2018, 19:54

Tigerman skrev:Nu är det visserligen elitjuniorer vi talar om, men ändå, det handlar fortfarande om omyndiga barn. Klart som f-n att domaren är och ska vara untouchable för dessa. Gud Fader själv ska ha lägre status.

Ska man behöva scouta domarna ?
Om det brukar vara domare som har en social kompetens och kan diskutera ett domslut och förklara så att ungdomarna förstår och sen kommer en osocial opedagogisk tomte som inte kan förklara utan bara blåser i pipan hela tiden så blir det fel, även domaren behöver lite sociala skills men det verkar han sakna om man ser till hans statistik !
icemask
icemask

Inlägg av Tigerman mån 19 mar 2018, 21:44

icemask skrev:

Inte direkt så jag menade, men man kanske he varit lite bättre förberedd som ledare på att han kanske är petigare än vissa andra. Då kanske de själva insett de borde ta initiativ i båset tidigare.

Men sedan tycker jag att domarens "sociala skills" inte är en faktor som ska påverka 15-17 åriga grabbar på isen. De borde helt enkelt bara inse vem det är som bestämmer hur spelet ska se ut på isen och köpa läget. Och så fort det började barka därute så borde ledarna ha dragit i handbromsen. Man ska ju inte behöva vara någon j-kla psykolog därute. Eller polis. Dömer domaren efter regelboken så är det bara att tugga i sig. Och i synnerhet då i den åldern, vad är det för skitungar man producerar annars?